Stop undskyldningerne – og skriv så den bog!

by Rikke Moos

Stop undskyldningerneFøler du dig truffet, når du læser overskriften?

Det tror jeg, du gør. I hvert fald hvis du allerede har en idé til en bog men ikke har fået taget hul på skriveprocessen endnu. Det kan også være, du har skrevet lidt, men nu er du gået i stå, fordi du ikke liiiiiige har fået den forlagskontrakt i hus, du regnede med. Eller fordi du liiiiige skal have lidt mere tid i kalenderen, før du går rigtigt i gang.

Undskyld jeg spør’ … men hvad venter du på?

Tro mig, jeg ved alt om, at det at skrive en bog er lettere sagt end gjort. Jeg ved også en del om, hvad det er, der holder mange tilbage fra at få taget hul på skriveprocessen. Kald det blokeringer, hvis du vil. I min verden er det ofte dårlige undskyldninger, der kan manes i jorden uden videre …

I dette og nogle af de kommende indlæg stiller jeg skarpt på nogle af de undskyldninger, jeg ofte støder på hos folk, der gerne vil skrive en bog men endnu ikke har sat handling bag ordene. Her er den første:

”Jeg ved ikke nok!”

“Og der er jo andre, der er bedre egnet til at skrive bogen end mig!”

Ja, det er der sikkert. Men nu er det jo dig, der har fået idéen, ikke? Hvor mange bøger tror du, der er skrevet af folk, der ikke var eksperter inden for bogens emne, da de startede på deres bogprojekt? Tusindvis? Nej, nok snarere millioner!

Godt på vej med research og sparring

Du kan komme rigtigt langt med god research og sparring med de rigtige folk. Start med at få overblik over, hvad du allerede ved om emnet, hvad du tror, du ved, og hvad du ikke ved noget om. På den måde får du hurtigt overblik over, hvor og hvad du har brug for at researche. Hvilke huller skal du have fyldt ud, hvor mangler du dokumentation, hvilke formodninger skal du have efterprøvet, hvor har du brug for at tale med en ekspert osv.

Vejen til ekspertise

Du vil opleve, at det er som at begive sig ud på en spændende rejse med en masse aha-oplevelser, viden og ny inspiration – men også en rejse, der bekræfter dig i, at du faktisk allerede ved en hel del om emnet. Og det, du ikke ved, får du klarhed over undervejs. Men det mest fantastiske er … den bringer dig et langt skridt tættere på selv at kunne kalde dig for eksperten på området.

Sååååeee … drop lige den undskyldning. Og grib udfordringen i stedet! Ok?

{ 2 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: